13 Ekim 2011 Perşembe

RSS Takip Uygulamaları - Taptu, Pulse, Feedly


Android cihazınızdan RSS feedleri takip etmek için Google Reader kullanıyorsanız durup biraz düşünme vakti gelmiştir. Birazdan bahsedeceğim uygulamalar RSS takibini daha güzel bir arayüzle daha rahat ve zevkli hale getiriyor. Hiçbir feed takip etmiyorsanız bile size tavsiyem bu uygulamaları indirip biraz karıştırın, kesin kendinize göre bir şey bulacaksınız.



Son zamanlarda Market'ti açtığınızda Taptu ana sayfada çıkıyor. Güncelliği sebebiyle ondan başlayalım. Taptu'da Streamstore içerisinde dizayndan politikaya, teknolojiden spora takip edilebilecek birçok feed bulabileceğiniz gibi Facebook, Twitter, Linkedin profillerinizi yükleyip arkadaşlarınızın paylaştıklarını da aynı şekilde haber gibi takip edebiliyorsunuz. Eğer Streamstore'daki feedler yetmediyse Google Reader hesabınızı da Taptu'ya adapte edip buradan takip ettiğiniz bütün blogları, haberleri, bütün feedleri Taptu üzerinden güzel bir arayüzle takip edebilirsiniz.


Pulse uygulaması ile Taptu aslında birbirine çok benziyor. Taptu "DJ Your News" sloganı ile son zamanlarda Market'te indirme sayısında iyi bir artış yakalasa da Pulse'la Taptu'dan daha önce tanışmıştık.Eğer ilk Galaxy Tab'lerden aldıysanız içinde yüklü olarak gelen Pulse uygulamasına aşinasınızdır. Pulse ile Taptu'da yapabildiklerinizin çoğunu yapabiliyorsunuz. İki uygulamada da feedleri başlık ve fotoğraflarıyla yanal olarak kaydırarak seçiyorsunuz. Bunun dışında Pulse'ta bir de tab oluşturabilirsiniz. Pulse'ın tableri aynı internet tarayıcılardaki gibi yeni bir ekran olarak kullanılıyor. Böylece feedlerlere aşağıya doğru çok kaydırma yapmadan da ulaşabiliyorsunuz.

Pulse'ta takip edebileceğiniz maksimum RSS feed sayısı 60'ken, Taptu'da bu sayı 100'e çıkıyor. Ayrıca iki uygulamanın da widget'larını karşılaştırdığımızda Taptu'nun biraz daha açık bir arayüzü ve seçilebilecek daha fazla ebatta widget'ı olduğunu görüyoruz.


Taptu ve Pulse'a Android'de en yakın uygulama Feedly diyebilirim. Feedly de Google Reader, Facebook, Twitter profillerinizle entegre olabiliyor. Taptu ve Pulse'a göre daha farklı bir arayüzü var. Fakat tek sayfada daha az feed gösteriyor. Ben şahsen Android'imde Taptu dışında Pulse kullanıyorum. Feedly'i ise bilgisayarda kullanmayı tercih ediyorum.

Bu arada şimdiden haberini veriyim, eğer bu uygulamalar hoşunuza gidiyorsa, yada sıkı bir Google Reader takipçisiyseniz Google'ın üzerinde çalıştığı Propeller adlı uygulamayı bekleyin. Propeller'in Ipad'lerde kullanılan ve büyük ses getiren, kullanması inanılmaz keyifli bir uygulama olan Flipboard'a benzeyeceği söyleniyor.

Taptu uygulamasını indirmek için burayı tıklayın.
Pulse uygulamasını indirmek için burayı tıklayın.
Feedly uygulamasını indirmek için burayı tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder