29 Ekim 2011 Cumartesi

Google Propeller Haftaya Piyasada


Daha önce RSS takip uygulamaları karşılaştırması başlığımda  bahsettiğim Google Propeller'ın haftaya Market'te yerini alacağı söyleniyor. Ipad'lerde RSS takibini, Twitter ve Facebook izlemeyi farklı bir arayüzle sunan Flipboard'un Android klonu olan Propeller'ı kullanmak için açıkçası sabırsızlanıyorum.

Flipboard IOS'ta kullanılan, şu ana kadar 4 milyonun üzerinde indirilmiş ve 200 milyon dolar değer biçilen bir uygulama. Google geçen sene Flipboard'u satın almak istemiş fakat geliştirici firma uygulamayı Google'a satmamıştı. Bunun üzerine Google kendi uygulamasını kendi geliştirmeye karar verdi ve Propeller'ı yarattı.

Propeller, içerikleri elinizde bir dergi tutuyormuş hissiyle takip edebileceğiniz, içerik okumayı farklılaştıracak bir uygulama. Bu farklı okuma deneyimiyle Pulse ve Taptu gibi içerik takip etmeye yarayan uygulamalara ağır bir darbe vuracakmış gibi gözüküyor.

Bu arada bir haber de Yahoo'dan. Yahoo da bu uygulamalara benzer Livestand uygulamasını hazırlıyor ve bu yarışta geri kalmamak için elinden geleni yapıcak.

Flipboard AppStore'u kasıp kavuradursun, Google Propeller'ın nasıl bir uygulama olduğunu hepimiz haftaya göreceğiz. Propeller Market'te yerini alır almaz Flipboard-Propeller karşılaştırmasını ve Propeller'ın ayrıntılı incelemesini RenAndroid.blogspot.com'dan takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder