30 Temmuz 2011 Cumartesi

Türkiye'deki Bankaların Android Uygulamaları


Türkiye'de yer alan bankaların Android uygulamaları yavaş yavaş piyasaya çıkmaya başlıyor. Şu an için Android platformuna uygulama geliştirmiş bankalar Garanti, Akbank, Yapı Kredi, Denizbank, TEB ve Türkiye İş Bankası. Diğer bankaların uygulamalarını da çok geç olmadan bekliyoruz.


Şu ana kadar uygulamaları olan bankalar içerisinde en çok göze çarpan bana göre Garanti Bankası'nın uygulaması. İyi bir uygulama olmasına rağmen bankacılık işlemlerinizi gerçekleştirdiğiniz Cep Şubesi'ne uygulama değil de browser üzerinden girmesi biraz kalitesini düşürüyor. 

Akbank Para Gönder uygulaması ile sadece para gönderme işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz ve maksimum 1000 TL'lik bir limiti var. Uygulama özenle hazırlanmış fakat henüz Akbank'ın tüm bankacılık işlemlerini gerçekleştirebileceğimiz bir uygulama ortada yok.

Yapı Kredi'nin uygulaması bankacılık işlemleri değil daha çok piyasa verilerini takip edip Yapı Kredi şubelerine ulaşaibileceğiniz bir uygulama, TEB'in uygulaması ise sanırım sadece bir Android uygulamamız olsun diye yapılmış, link şeklinde bir uygulama.

Henüz kullanmadım fakat Denizbank'ın uygulaması bu uygulamalar arasında en sıradışı olanı. Belki bankacılık işlemlerinizi gerçekleştiremiyorsunuz fakat şubeye gitmeden sıra alabiliyorsunuz ve sıranızı takip edebiliyorsunuz. 

Sonuç olarak Türkiye'deki bankaların Android uygulamaları bana göre henüz yeterli değil. Güzel uygulamalar mevcut fakat hepsinde birşeyler eksik. Umarım yakın zamanda bu kurumlardan çok daha iyi uygulamalar göreceğiz. Aşağıda uygulamaların açıklamalarını, screenshot'larını ve linklerini bulabilirsiniz.


Garanti Bankası : Garanti Bankası’nın Android sistemli cep telefonu ve tabletler için geliştirdiği bu uygulama ile; piyasa bilgileri ve gelişim grafiklerine ulaşabilir, Reuters haberlerini okuyup, günlük piyasa yorumu videolarını izleyebilir, Cep Şubesi adımı ile bankacılık işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilir, kart veya kredi başvurusu yapabilir, yatırım danışmanını arayabilir, size en yakın Paramatik ve şubeleri haritada görüntüleyip yol tarifi alabilirsiniz.

Garanti Bankası uygulamasını indirmek için tıklayın.



Denizbank Sıramatik : Bu uygulama ile Denizbank şubelerinden şubeye gitmeden sıramatikten sıra numarası alabilirsiniz. Dilerseniz, uygulamaya kart numaranızı girerek, şubede olduğu gibi öncelikli sıra numarası da alabilirsiniz. Bundan başka, size en yakın şubeleri ve bu şubelerde sıra almanız durumunda, yaklaşık bekleme sürelerini görebilirsiniz. Şubelerin adres ve telefonlarına erişebilir, yerlerini harita üzerinde görebilir veya Android telefonunuz ile şubeye direkt telefon edebilirsiniz.


Denizbank Sıramatik uygulamasını indirmek için tıklayın.




İşcep : İşCep uygulaması ile para transferleri, yatırım işlemleri, hisse senedi işlemleri, döviz alış/satış, fatura ödemeleri, kredi başvuruları, şans oyunları ödemeleri gibi pek çok bankacılık işleminigerçekleştirmek sizin elinizde. Cep Anahtar ile tek kullanımlık şifre ile İnternet Şubesi’ne girebilir, bankamatiklerden kartsız para çekebilirsiniz. Tüm şubelerin çalışma saatleri ile şube ve bankamatiklerin konumları ve adresleri hakkında bilgi alabilirsiniz. İş Bankası için hazırlanan günlük Ekonomi Bülteni’ni izleyebilirsiniz.


İşcep uygulamasını indirmek için tıklayın.


Akbank Para Gonder : Para Gönder uygulaması ile Akbank hesabınızdan veya kredi kartınızdan, başka bir Akbank hesabına, Akbank ATM’sine ya da herhangi bir banka kredi kartına tüm operatörler üzerinden (Turkcell, Vodafone, Avea) para gönderebilirsiniz. Uygulama, kayıtlı bir Akbank Şifre Telefonu olan tüm Akbank müşterileri tarafından kullanılabilir.


Akbank Para Gonder uygulamasını indirmek için tıklayın.


CepteTEB : TEB'in yaptığı uygulama uygulamadan çok ikonu olan bir link niteliğinde. CepteTeb uygulamasını indirdikten sonra uygulamayı çalıştırdığınızda web browser üzerinden TEB'in mobil şubesine bağlanıyorsunuz ve TEB mobil bankacılık hizmetlerinden yararlanabiliyorsunuz. Açıkçası Türkiye'de son dönemlerde Fortis'i de kendi bünyesine katıp atılımlar yapan bir banka olan TEB'den daha nitelikli bir uygulama beklerdik.

CepteTeb uygulamasını indirmek için tıklayın.


Yapı Kredi Finans Uygulaması : Yapı Kredi Finansal Android Uygulaması banka cep şubesi yerine finans verileri takip edebileceğiniz bir uygulama. Yapı Kredi Bankası’nın cep telefonu ve tabletler için sunduğu Android Uygulaması ile; IMKB verilerine, piyasa haberlerine, faiz ve kur fiyatlarına, kredi, faiz, fon, repo, döviz hesaplama araçlarına, tek tuşla Müşteri Hizmetleri’ne, en yakın ATM/Şube bilgilerine ulaşabilirsiniz.


Yapı Kredi Finans Uygulaması'nı indirmek için tıklayın.

2 yorum:

  1. Paylaşmak icin güzel Android ürünler sayesinde ben onları çok seviyorum.

    YanıtlaSil
  2. Android cep ucuz iphone ile ilgili güzel bilgiler bu konuda bize güncellemek için teşekkür eder.

    YanıtlaSil