3 Ağustos 2011 Çarşamba

Market'teki Tüm Uygulamalara Erişim


Türkiye'den erişebildiğimiz uygulamalar henüz kısıtlı. Ücretli uygulamaları hiç göremiyoruz. Ama şansımız var ki Android Market'teki tüm uygulamalara erişmek için Market'i sim kartınızı başka bir ülkenin sim kartıymış gibi gösterip kandıran uygulamalar var.

Bu uygulamaları kullanmak için cihazınızı root etmiş olmanız gerekiyor. Henüz cihazınızı root etmediyseniz ilk önce "Nedir Bu Root? Cihazımı Root Etmeli miyim?" başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.Benim marketteki tüm uygulamalara erişmek için kullandığım uygulama "Market Enabler". Bu uygulamanın MarketAccess diye bir alternafi de bulunuyor. Neyse ki Market'teki uygulamalara erişemeyen tek ülke biz değiliz. Bu sayede geliştiriciler bu tarz Market'e erişim uygulamaları geliştirmişler.

Market Enabler'i ilk açtığınızda karşınıza Actual,  Settings List ve Set Custom adlı üç başlık çıkıyor. Actual'ın altında şu anki sim kart değerleriniz görünüyor. Settings List'e dokunduğunuzda arasından seçebileceğiniz farklı ülkelerin servis sağlayıcılarını görüyorsunuz. Bunlardan birinin (Ben her zaman Us T-Mobile kullanıyorum) üzerine uzun basılı tuttuğunuzda "Fake this provider now" ve "Set for FakeOnBoot" butonları çıkıyor. Fake this provider now'a basarsanız ve eğer cihazınızda "Root"sanız "Done and all set" yazısıyla karşılaşıyorsunuz. Bunu yaptıktan sonra Market'e girerseniz tüm uygulamalara erişebildiğinizi, istediğiniz uygulamayı satın alabildiğinizi göreceksiniz. Deneyin, görün.

Market Enabler'i indirmek için buraya tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder