27 Temmuz 2011 Çarşamba

Layar - Gerçekle sanalın buluşması


Layar uygulamasını anlatırken başta AR(Augmented Reality) yani artırılmış gerçeklik ifadesine değinmek gerekiyor. AR gerçek ve sanal objelerin aynı ortamda bulunması olarak ifade edilebilir. Telefonunuzun kamerasını bir yöne çevirdiğinizde telefonun ekranında kameradan gelen görüntüyü görürken bir yandan da Layar'da seçtiğiniz layer'ın verdiği bilgileri görebiliyorsunuz. Yani başkalarının çıplak gözle göremediği şeyler sizden kaçmayacak.


Layar çok güzel bir uygulama fakat aslında sadece bir platform. Layar'da seçebileceğiniz birçok layer bulunuyor. Uygulama geliştiricileri bu platform için farklı farklı layerlar geliştiriyorlar. Bu layerlar arasında yakınınızda çekilen fotoğrafları görebileceğiniz Panaramio, tweetleri ve fotoğrafları görebileceğiniz Tweeps Around, yakınınızdaki teknoloji mağazalarını görebileceğiniz Gelecekonline Layar Uygulaması, etrafınızdaki kiralık yada satılık gayrimenkulleri görebileceğiniz Milliyet Emlak uygulaması, satılık otomobilleri görebileceğiniz Arabam.com uygulaması ve daha birçok layerı bulup gerçek ve sanal arasında bir keşfe çıkabilirsiniz.


Layar uygulamasını göstermeden anlatmak gerçekten çok zor. En iyisi sizin deneyip görmeniz. Bir cafede yan masanızda tweet atan birini bulmanız, hemen karşınızda bir uzay gemisi görmeniz, odanızda yürürken bir anda Layar'ın Hollanda'daki ofisinde yürümeniz, yani aklımızın almayacağı bir çok şey Layar ile mümkün. Deneyin, görün.

Layar uygulamasını indirmek için buraya tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder